De geschiedenis van Naamplaat Bewegwijzering

Naamplaat BV bestaat sinds 1947. Aanvankelijk richt het bedrijf zich op de productie van naam- en typeplaten in aluminium, messing en staal. Later wordt dit pakket uitgebreid met bedieningspanelen voor elektrische apparaten zoals wasmachines en afzuigkappen. Gaandeweg verschuift het accent naar een uitgebreide range van hoogwaardige, elektronische bedieningspanelen, zoals membraanschakelaars, touchscreen bedieningspanelen en frontfolies.

 

Naamplaat Bewegwijzering ontstaat na de overname van Langcat BV in 1989. Het bedrijf legt zich sindsdien volledig toe op de productie van bewegwijzeringborden. Het bedrijf groeit hiermee uit tot een toonaangevende leverancier in Nederland. Jaarlijks verlaten vele duizenden vierkante meters bewegwijzering de productiehal. De typerende, uit borddelen opgebouwde borden vormen een vertrouwd beeld langs en boven de Nederlandse wegen.

 

In 2009 wordt Naamplaat Bewegwijzering onderdeel van H3 B.V. In januari 2010 verhuist Naamplaat Bewegwijzering vanuit Hardenberg naar een splinternieuw pand in Zwijndrecht.